Dji Mavic PRO mitt steg inn i filming med drone by Marius Nyberg

Min første blog post!

Jeg har lenge ønsket å ta steget inn i drone verden for å gi mine kunder enda flere tilbud å velge imellom. Jeg er egentlig utdannet innen filmproduksjon så jeg er ganske så sikker på at jeg kan gjøre en kjempe jobb med en drone kontroll i hendene! Jeg velger derfor å lage min første blog post om hvorfor jeg velger å starte med akkurat denne dronen. Derfor har jeg under satt opp litt informasjon om min første drone også snakker jeg litt om hva jeg vil gjøre med dronen innen fotografi og film.

BTW!! Jeg kommer ikke til å prate om alt denne dronen har å tilby, men heller hva jeg og dere som er fotografer kan gi våre kunder med denne dronen. Dette er en blogg for ikke bare hverdagslige folk, men også dere som er fotografer! Jeg håper jo fortsatt at denne blogg posten er interessant for dere som ikke er fotografer også, men kanskje litt ekstra interessert i tekniske ting.

 

SPECS

Dji Mavic PRO er en revolusjon innen drone industrien. Det er den første dronen som Dji har laget til å tas med nesten overalt. Den er liten nok til å puttes i en liten bag eller sekk og bæres rundt. Den veier så lite som 734g og har en rekkevidde på 13km eller 27min med batteri tid. Ikke bare er den veldig lett og liten med en rekkevidde som er rundt 10 min lengre enn DJI sin Phantom 4 drone. Men den har også ett kamera i samme klasse som DJI Phantom 4 sitt 4K kamera. 

  • Kameraets sensor er en CMOS sensor på 12MP med en oppløsning på 4000x3000 som kan filmes i 24fps. 
  • ISO rekkevidde for bilder er 100-1600 og video 100-3200
  • Shutter speed er 8s - 1/8000s
  • Linsen er en 28mm f2.2 linse med focus på opp til 0,5m. Dette gjør denne lille dronene til en veldig god kandidat for fotografer der ute som vil prøve seg innen drone filming. Den kan produsere video og bilder i utmerket kvalitet og kan virkelig gi ditt neste brudepar en eksepsjonell og romantisk opplevelse fanget på film og i bilder.
  • Den tar bilder i JPEG og DNG og tar opp video i MP4,MOV (MPEG-4 AVC/H.264)
  • Dronen tar imot ett SD kort med maximal kapasitet på 64GB
  • Dronen har obstacle avoidance program og den har gesture mode som lar dronen gjenkjenne dine bevegelser og utføre oppgaver som å ta bilder av deg eller følge etter deg basert på hva du gjør. 

Du kan lese mer om specs på siden til DJI HER

Hvorfor drone?

Droner er her for å bli. De er enkle å styre, de koster ikke mye ( iforhold til hva du får ) og de kan gi deg som fotograf enda ett redskap til å fange fantastiske øyeblikk for dine kunder. Å gi bryllups paret ditt en flyover i slow motion mens paret kysser i solnedgangen, eller bare ta ett bilde av hjembyen din fra ett fugleperspektiv er noe av det du kan tilby. Når du kan tilby mer til dine kunder så gir du de bedre service. Å la oss være ærlige her... Service er noe som det finnes veldig lite av i 2016.

Eksempler

For å vise til noen eksempler på arbeid tatt av fotografer med drone så er vel ekstremsport og bryllup to veldig gode eksempler å vise til. Under vil jeg legge frem noen bilder som viser hva som kan produseres av en drone og som du ser så er det ikke lett å produsere dette uten en drone. Man får ikke så lange selfiesticks tror jeg.

Som du kan se så er dette noe nytt og spesielt som hjelper oss som fotografer til å tilby ett såpass spesielt produkt for våre kunder som aldri har vært mulig å tilby uten å bruke store mengder penger før nå. 

 

Hva med pris?

Tidligere nevnt i denne posten er dronen DJI Phantom 4. Denne kan kjøpes hos Komplett.no for 12.890,- 

Den nye DJI Mavic PRO ligger på en pris på hjemmesiden dems fra 999$. Dette gjør at du for ett likt produkt som DJI Phantom 4, men for en billigere penge. DJI Phantom 4 er sterkere og bedre på mange måter, men med en så stor prisforskjell så holder DJI Mavic PRO dronen veldig godt følge. Norsk pris på dronen er 11.399,- for den komplette "Fly more" pakken.

 

Hva jeg kommer til å filme

Jeg har mye planer som jeg vil utføre med denne dronen. Jeg har lyst til å utvide mitt tilbud både mot det store markedet som små klipp for reklamebyråer og små filmer. Til bryllup og andre private kunder. Jeg gleder meg til å lage videoer som kan få folk til å føle noe spesielt når de ser på videoene jeg lager, så i bunn og grunn er det mitt ønske å gi kundene mine ett bredere tilbud og bedre service sammen med min lyst for å uttrykke min kreative sans som pusher meg til å gå til innkjøp av denne dronene. 

Jeg håper virkelig mine fremtidige filmer kommer til å gi mange personer der ute en god opplevelse!